Marco polo
marco polo
Marco Polo
Geboren: Republiek Venetië 1254
Overleden: 9 januari 1324
Nationaliteit : Venetiaanse
De reis van Marco polo
marco polo
Marco polo was een venetiaanse handelaar en ontdekkingsreiziger die reisde naar China in 1271. Hij was stadhouder in Yangzhou. In 1271 vertrok hij naar het rijk van Khan om met zijn vader Niccolo polo handel te drijven. In 1275 reisde hij door China en zag de dat de chinezen papier geld gebruikte. Deze keer ging Marco met hun mee en hij was nog maar 17 jaar ouden ging met hen mee.
Ze gingen vanaf de Perzische Golf over zee naar China toe reizen. Toen ze zagen dat de schepen niet van ijzeren nagels waren voorzien maar met touwen waren vastgenaaid, kozen ze toch maar voor de lange zuidelijke Zijderoute van ongeveer 11.200 kilometer. Ze hadden 40 dagen nodig om de 4.755 meter hoge vlakte van Pamir over te steken. Daarna moesten ze de Gobiwoestijn oversteken en kregen zo te maken met fata morgana’s en zandstormen. Na een drie en een half jaar durende heenreis komen de Polo’s aan bij het hof van Kubilai Chan.
In 1291 verlieten de Polo’s China en begonnen aan de terugreis naar Venetië. Bij hen was de toekomstige vrouw van de Chan van Perzië, de beeldschone jonge prinses Cocacin. Na drie maanden komen ze aan op het eiland Java. De bemanningsleden van de 14 schepen bouwden daar een sterk fort tegen de kannibalen van het eiland. In deze tijd merkte Marco op dat het eiland een zeer grote variatie aan specerijen bezat.
Waarom ging Marco polo op reis
Marco polo ging op reis op dat ziin vader vroeger ook op reis ging naar andere landen met zijn oudere broer Niccolo polo. Later reisde Marco ook mee met zijn vader naar china.
hoe ontdekte Marco polo geld
Het verhaal van Marco Polo wa waar.. Het gebruik van papiergeld was ontstaan door een gebrek aan koper om munten te maken. Het papiergeld had dezelfde waarde als de munten die het moest vervangen en het één kon moeiteloos omgewisseld worden voor het ander. De naam van dit papiergeld kennen we nog, ‘cash’. In het midden van het biljet stond een afbeelding van de munt met een gelijke waarde, zo was het biljet ook geschikt voor mensendie niet konden lezen. Waarschijnlijk stopte China rond 1500 met het aanmaken van deze biljetten.